Residenssit / Residence

The Cultural Organisation of Tipula offers rental residency for both artist and researchers. You can also book residency for a short-term work trip. Residences are also available in Airbnb. There are two residences arranged. The spaces are furnished. The deal includes linen and breakfast. The sauna, kitchen, dining room, shover and WC are shared. Konserttitila Suuli is availabe for both work and leisure.

Tipulan kulttuuriyhdistys ry vuokraa tutkija- ja taiteilijaresidenssejä. Residenssejä on mahdollista vuokrata myös lyhytaikaiseen työmatka-asumiseen sekä majoittumiseen Airbnb-sivuston kautta. Residenssejä on kaksi. Tilat vuokrataan kalustettuina ja vuodevaatteet sekä aamupala kuuluvat vuokraan. Yhteiset tilat ovat tynnyrisauna sekä Torpassa keittiö, ruokailuhuone, suihku ja wc sekä yhteisenä työ- ja oleskelutilana Konserttitila Suuli.

Residence 1

This residence consists of a workroom and an alcove. The height of the alcove is about 2 meters, the workroom has a higher ceiling. The working space is furnished based on the resident’s needs with the available furniture like a desk. There is an empty wardrobe for the resident. The windows have darkening curtains. Soundproofing is good. There is a water faucet in the working space serving drinkable cold water from Tipula’s well. The wood for heating is included in the rent. The workroom plus alcove are around 30 square meters.

Residenssissä on kaksi tilaa: työtila ja makuualkovi. Vuodevaatteet kuuluvat vuokraan. Makuualkovin katto on tavallista huonekorkeutta matalampi, korkeus on noin 2 metriä. Työtilaa voi kalustaa mahdollisuuksien mukaan Tipulan kalusteilla: työpöytä, nojatuoli ym. Tilassa on vaatekaappi. Ikkunoissa on pimentävät verhot. Äänieristys on hyvä. Residenssissä on vesipiste, johon tulee kylmä vesi Tipulan omasta kaivosta. Vesi on juomakelpoista. Residenssissä on puulämmitys. Puut kuuluvat vuokraan. Neliöitä on yhteensä noin 30.

Residence 2

This residence consists of a single room of 15 m2 with a sleeping balcony. The door opens to the garden. The balcony has a 120 cm wide mattres with a desk underneath it in-front of the windows. Thus, the height of the working space is lowish, around 190 cm. There is a wardrobe and a rack for hanging clothes. The furnishing is flexible and suited for the resident’s needs.

Residenssissä on yksi huone, pinta-alaltaan noin 15 neliötä. Työhuoneeseen on oma sisäänkäynti puutarhasta. Työhuoneessa on parvi, jonka alla on työtila. Työtilan huonekorkeus on tavanomaista matalampi, noin 190cm. Parven leveys on 120cm. Tilassa on naulakko ja vaatekaappi. Kalustukseen on mahdollista vaikuttaa.

Shared spaces

There is a shared dining room in the main house and a shared kitchen with kitchen ware. The residence includes breakfast and seasonal goods from Tipula’s garden. The two residences both have their own outside door opening to the garden. The buildings are within the same courtyard. There are cats and doors in the household, the resident’s pets can be negotiated. Suuli, the large space, is shared space for work and leisure and may be flexibly  furnished. In the courtyard there is a barrel sauna, the heating woods are included in the rent. The water is provided by Tipula’s sufficient well with a depth of 70 meters and drinkable water. The courtyard is surrounded by the old traditional garden. You can take a 4 km walk in the woods on the sand roud. The lake Vallijärvi is nearby with the local beach only 1 km away.

Torpassa on yhteinen aamiais- ja ruokahuone. Keittiössä on astiat ja kodinkoneet yhteisessä käytössä. Residenssiin kuuluu aamupala, jonka tarjottavat ovat kasvukauden mukaan Tipulan puutarhasta. Pikkutalon residensseihin on kuhunkin oma sisäänkäyntinsä pihalta ja Torpan yhteiset tilat ovat samassa pihapiirissä. Lemmikkieläimet on sovittavissa. Konserttitila Suuli on yhteinen työ- ja oleskelutila. Tilan kalustukseen ja käyttöön voi esittää toiveita. Pihassa on tynnyrisauna yhteisessä käytössä, lämmityspuut kuuluvat vuokraan. Tipulassa on oma riittoisa noin 70 metriä syvä porakaivo, jonka vesi on juomakelpoista. Tipulan rakennuksia ympäröi vanha puutarha ja pihasta lähtee noin neljän kilometrin metsälenkki. Vallijärvi ja Laitilan kaupunkin yleinen uimaranta ovat noin kilometrin päässä.

Prices

The residences are rented primarily for the purposes of research and artistic work or other purposes supporting the creative fields and science. The secondary use of the residences is for work travel purposes. In addition the residences are available in Airbnb.

The weekly rent of each residence is 320 euros. The contract is made with The Cultural Organisation of Tipula.  The rent is paid beforehanded. The renting time is one week at minimum. The rent for teams or over 2 weeks is negotiable.

The rent includs in addition the use of the shared spaces, breakfast and beadclothes. Pets are negotiable. You can buy meals made by Feelia from Tipula and get groceries delivered.

Residences are available from april till august. More information from here .

Tipulan tutkija- ja taiteilijaresidenssejä vuokrataan ensisijaisesti tieteelliseen ja taiteelliseen työskentelyyn tai luovan alan ammattilaisten muuhun majoitukseen. Tiloja on mahdollista vuokrata myös lyhytaikaiseen työmatkamajoitukseen. Muut majoitukset ovat varattavissa Tipulan Airbnb -sivun kautta.

Residenssin vuokra on 320€ / viikko. Molemmat reoovat saman hintaisia. Vuokranantaja on Tipulan kulttuuriyhdistys ry. Vuokrasopimus solmitaan ja vuokra maksetaan ennen residenssin alkamista. Vuokra-aika on vähintään viikko. Pidemmän vuokra-ajan ja työryhmien majoittumisen hinnasta on mahdollista sopia erillinen hinta.

Hintaan kuuluvat oman residenssin lisäksi yhteisten tilojen käyttö, aamupala ja vuodevaatteet. Yli viikon mittaisissa residensseissä vierailijat on sallittu. Residensseihin on mahdollista sopia mukaan lemmikkieläin. Tipulasta on mahdollista ostaa Feelia -ruokapalvelun kotiruoka-annoksia. Tipulan autoa on mahdollista vuokrata tarvittaessa. Tipulan ruokatilaukseen, joka kuljetetaan kotiin, on mahdollista osallistua.

Residenssit vapautuvat huhtikuussa 2024. Lisätietoja täältä.